Käyttöliittymän kielet

Foruman tarkoitus, registriiruičendu, näppäimistöazetukset

Valvoi: verkomuagari

Käyttäjän avatar
verkomuagari
Viestit: 17
Liittyi: 05 08 2008, 19:42

Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai verkomuagari »

phpBB forumuohjelmu on kiännetty kymmenile kielile. Se oligi yksi syy vallita se tälle forumale - ohjelmu tallendau viestit utf8-muvvos da sendäh se voi ozuttua kaikenkielisty tekstua. Ohjelman käyttöliittymän kieli on erilläh muus ohjelmas, sendäh on "kebjei" ližätä uuzii kielii käyttöliittymäh. Hos paginforumua voigi pidiä yksinkerdazennu verko-ohjelmannu, vahnetes ohjelmat kazvetah, mugai phpBB nygöi jo on vägi jugei pakiettu da kielen ližiäminegi ei roi ruavottah - pidäy kirjuttua nenga 6000 rivii täh jyttyöh
'CONFIRM_OPERATION' => 'Ihango varmah tahtot azuo tämän?',
Ga ozakse täsgi pädöy 10/90 "siändö" - 10% ruavos kattau 90% tarbehes da 90% ruavos kattau vaiku jälgimäzet 10%. Suuri oza kiännökses nägyy vai valvojale da ylläpidäjäle. Täl kerdua toinah nelläs vuitti on kiännetty livvikse. Ku ken tahtonnou kiändiä vienakse, työndäkkäh viestii. Täh azendukseh mugah on otettu phpBB:n "muamankielen" anglien lizäkse suomi da ven'a da suomel tävvendetty (konzu vie kaikkie ei ole kiännetty) livvin karjal, kudai on oletuskielenny. Käyttöliittymän kielen voi vaihtua "Omat azetukset" nyblän kauti (Lugii ozakse ei näi, mittumankielisty käyttöliittymiä käyttäjen viesti on kirjutettu, ku vai viesti ollou karjalakse!). Kaikis tarkimbat ohjehet ilmai kiännöshairehii tiettäväine lövvytäh alguperäzes anglien kielelizes käyttöliittymäs.

Käyttäjän avatar
mp
Viestit: 2108
Liittyi: 05 08 2008, 19:45

Re: käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai mp »

Karjalakse kiändämine hil'l'akkazeh menöy edehpäi vie nedäličotal - puolet on kiännetty. Ku käyttöliittymän kielekse ollou vallittu karjal, kiändämättömät kohtat nävytäh suomenkielizinny.

Sinilind

Re: Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai Sinilind »

Vaste nygöi dogadin, muheloin kuvavukset vie ollah kiändämättäh? Konzu viestii kirjuttajes vedäy ozuttimen muhelon piäle, kuvavus hyppiäy nägyvih, no suomekse.

Käyttäjän avatar
mp
Viestit: 2108
Liittyi: 05 08 2008, 19:45

Re: Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai mp »

Sinilind kirjutti: Vaste nygöi dogadin, muheloin kuvavukset vie ollah kiändämättäh? Konzu viestii kirjuttajes vedäy ozuttimen muhelon piäle, kuvavus hyppiäy nägyvih, no suomekse.
Pidäy konzutahto kiändiä. On vie äijy muudugi nengomua. Kiännin ohjavot kopiruiččemal suomen kielipakietan da sidä muuttamal, ga kiännettäviä on enämbi viitty tuhattu ohjavuo sendäh viegi äijän tulou vastah suomelastu. Ohjelmu on vie moine pahatabaine, ku se ei hyväksy kaikkii kirjaimii kui ' ohjavolois. Ku nengoman petties kirjutan, ezimeksikse "lad'd'ua", ohjavo ei nävy libo ohjelmu menöy toimimattomakse. Sit konzu ohjelmas tulou uuzi versii, sit uuzi paikkuamine.

Sinilind

Re: Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai Sinilind »

Muhelot oldih ainavo kiändämätöi dielo, kudaman iče dogadin. Ga kirjutitgi, kaikin ei nävytä tavallizele käyttäjäle. Enämbi viitty tuhattu! :o Mieletöi miäry.

Tottu on ohjelmu ylen pahatabaine, ku ei hyväksy kaikkii kirjaimii. Kravattih vai ildupalattah!

Opin iče kiändiä muheloin nimilöi, varmah keksit parembat:

:D – Eritäin iloinen – ylen hyväs mieles; vessel
:) – Hymy – muhizou
;) – Silmänisku – silmiä išköy
:( – Surullinen – pahas mieles; abei
:o – Yllättynyt – hämmästyksis
:shock: – Järkyttynyt – potruassah puuttunuh
:? – Hämmentynyt – sevonnuh
8-) – Siisti – (täh en keksinyh nimidä pättäviä)
:lol: – Nauraa – nagrau kikettäy
:x – Suuttunut – tabavuksis
:P – Näyttää kieltä – kieldy ozuttau
:oops: – Nolostunut – huijustahes
:cry: – Itkee tai erittäin surullinen – itköy padžaittau; itköy pil’l’ittäy
:evil: – Ilkeä tai hurjistunut – ilgemys
:twisted: – Kieroutunutta ilkeyttä – koalitsiilaine
:roll: – Pyörittelee silmiä – silmie pyörittelöy
:!: – Huutomerkki – kirrahtusmerki
:?: – Kysymysmerkki – kyzymysmerki
:idea: – Idea – duumu
:arrow: – Nuoli – nuoli
:| – Neutraali – keskipuoline
:mrgreen: – Mr. Vihreä – Ville Niinistö
:geek: – Nörtti – očkupiä
:ugeek: – Tosi nörtti – mp

Käyttäjän avatar
mp
Viestit: 2108
Liittyi: 05 08 2008, 19:45

Re: Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai mp »

panen haudumah

Sinilind

Re: Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai Sinilind »

Nu, muheloin kiännökset hyväkse ozakse ei ollah nimittuine kriitielline oza foruman ruandua. Muheloi kaččojeshäi kaikin kerras nähtäh, mit ollah. Tiijän, sinul on tärgiedygi ruaduo! :D

Pedrunnybly

Re: Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai Pedrunnybly »

Sinilind, "siisti" on anglien kielel "cool" , karjalakse vilu, tiettäväine! ;)

Käyttäjän avatar
mp
Viestit: 2108
Liittyi: 05 08 2008, 19:45

Re: Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai mp »

Kaččelin tädä probliemua kaksi kolme čuassuu, midä opastuin?
Huomain ku jo ammui olin kiändänyh muhelovihjehet karjalakse, net vaiku ei nävytty. Google tiedi ku toizetgi ollah samua kyzytty. PhpBB ohjelmu on nenga luajittu ku se ei malta vaihtua muhelovihjehien kieldy käyttäjän vallitun kielen mugazekse. Eräs hakkeri oli luadinuh muutoksen ohjelmah, kudai mugavuttau muhelovihjehien kielen, a se oli vahnale phpBB:n versiele eigo sidä ole pyzyvästi otettu ohjelmah. Azendin vägeh sen muutoksen meil käytös olijah versieh, hos sit varaitettih. Forumu meni toimimattomakse. Oli koupii jälgimäzes azendukses, ozakkahasti piäzin järilleh algutilah.
Moine kohendus ohjelmah onnuako on mahtolline, ku se on jo kerran luajittu da sellitetty kui se luajitah, ga ei himoita ruveta šeikkailemah da kuadamah forumua. Olis kebjei vaihtua karjalankielizet tekstat kaikile nägyjäksi ga sit vikse ei ole tolkuu. Libo kogonah ottua iäre vihjehtekstat, eihäi šuutkie pie liigua sellittiä, ku täs kohtas kirjuttai nagrau, täs ruskonou. (Täs kohtas ruskonen ku en maltanuh kohendua.)
Jälgimäi muutti 1 päivänny mp, muutettu kaikkiedah 2 kerdua

Sinilind

Re: Käyttöliittymän kielet

Viesti Kirjuttai Sinilind »

Avoivoi, hirvei ruado moizen pikkarazen dielon periä! Ei ole nigo ruadočuassuloin nigo foruman kuandan arvoine. Muhelot ollah ihan vesselät, ga muhelovihjehet voisgi kogonah lykätä iäre. Ketbo niidy atkaloitas? Nikonzuhäi en ni tiedänyh, moizet peittoperäzet vihjehtekstat ollah, enne kui egläi petties piin ozutindu kodvazen aigua mintahto muhelon piäl.
Pedrunnybly kirjutti: Sinilind, "siisti" on anglien kielel "cool" , karjalakse vilu, tiettäväine! ;)
A tiettäväine. Mindäh iče en keksinyh? :D

Tuli piäh, Suomes nygöine nuorizo Internetas äijän šuutkah käyttäy ebin-sanua, kudai tulou anglien kielen sanois ”epic win” da heijän kieles merkiččöy midätahto ylen hyviä libo, nu, viluu.

”Karjalazet uudizet jälgimäi allettih.”
”Tottugo? Ebin!”

Sanahäi jo on rouno ku karjalua. :)

Edit: rubein kahtu peräkkästy viestii tiemah työndämäh. Parembi edituija yhteh viestih.

BUTTON_POST_REPLY