Sivu 1, 1:s

čomua sanua

Työnnetty: 09 02 2016, 23:36
Kirjuttai mp
Minule on jälgiaijal puuttunuh kačella livvin sanoi. Enimät sanat tunnutah ku net oldas oldu aijoin allussah, ga toizii ainos jiäy diivuiččemah, mindäh on moine. Lumoi da bol'bokku hyvin kuvatah niilöi kukkii. Bobakondii on vessel sana. Jumalanlehmäine panou duumaiččemah ku jumal on laktouzuintolerantu. Ku puuttunet ryyppypruazniekkah da sinuu ruvetah käbälöiččemäh, pidäy kirrata, "Läkkä iäres, rökköpočči!". Rökköpoččiloin kui heboloingi on hyvä tiediä ku sanat da merkičykset vaihtellah paikas toizeh. Livvis onnuako voimmo pidiä normannu, ku salvata tarkoittau kiini panendua, salvua seinien liittämisty da salvattamine kastriiruičendua. Ku pidänöy muuttua uveh orihekse, se pidäy salvatuttua (huom. ero suomeh!. Suomes joga keziä hevosnel'l'ukizois yksi ori ruunataan kuningahakse.) Ga nägöjäh tämä pagin kiändyi šitanšelondakse.

Re: čomua sanua

Työnnetty: 11 02 2016, 20:48
Kirjuttai Gagarin
Šitanšelonda siul kuadies! ;) ;) ;)

Suojärvel sanottih n'oloida "pahaččuks", i pahahai se on ...

Re: čomua sanua

Työnnetty: 22 01 2017, 12:04
Kirjuttai Pekoi
Enol minun oli mieldy myö sanondu "taposhkoi mushikka" min oli kuulluh Suistamos pikoi brihannu.Minä hänes kyzelin midäbö se merkiccöy,a duumain,häi ei tarkah sidä ellendännyh.
Ice minä lougiellisen sellityksen löyvin,a varmu en ole. Sanokkua kentahto,ongo tuttavu sana libo min se teile tuou mieleh.

Re: čomua sanua

Työnnetty: 22 01 2017, 12:49
Kirjuttai mp
Pekoi kirjutti:
22 01 2017, 12:04
Enol minun oli mieldy myö sanondu "taposhkoi mushikka" min oli kuulluh Suistamos pikoi brihannu. Minä hänes kyzelin midäbö se merkiccöy,a duumain,häi ei tarkah sidä ellendännyh.
Toinah hänel yksi iänneh vaihtui? Minägi mustan sanan "takouskoi". Se tulou ven'aspäi, takoi=nengoine, takouskoi=(kudakui) nengomah pättävy. Perusmerkičys on neitral'noi, ga paginas toinah toičči on negatiivine vivahtus. Nenga "takouskoi ruadai" ruadau, ga toinah ei ihan putilleh?

Re: čomua sanua

Työnnetty: 22 01 2017, 16:13
Kirjuttai Pekoi
Minun mieles kandusana on "tapos"... da muga ielleh...?

Re: čomua sanua

Työnnetty: 25 01 2017, 14:48
Kirjuttai Pekoi
Kohendan vie..."taposkoi" pideli sanuo.
Minun teorii on moine: ammui tapos merkicci zvierin libo hirven tapandukohtua,myöhembi ziivatangi ishkiendypaikkua.Vie myöhembi mitahto ruadokohtu kus enembi ruadajua oli,sanottih: olemmo täl tapoksel.
Ku tahtottih sanuo kazakan libo muun rahvahan olevan omalistuo,ei mieron käyjiä,sanottih taposkoikse.